1-هرآموزشگاه شبانه روزی یک مربی بهداشت (حداقل 2 روز) داشته باشد.
بهداشت محیط و ایمنی مراکزشبانه روزی :
اتاقها دارای تهویه ویا دارای پنجره هایی برای ورود و خروج هوا داشته باشند.
پنجره ها مجهز به توری باشند.
حرارت مناسب اتاقها بین 18 تا 21 درجه سانتی گراد باشد .
وسایل ایمنی واطفاء حریق در ساختمان ( حداقل در هر طبقه یکی) در مکان مناسب پیش بینی وبه تاریخ انقضا کپسولهای آتش نشانی توجه شود.
حیاط مسطح و بگونه ای باشد که درآن آب جمع نشود ( سنگ فرش و یا آسفالت باشد).
سیم کشی برق با رعایت کلیه اصول فنی و ایمنی انجام شده باشد.
3- بهداشت خوابگاه :
کف و دیوار سقف صاف و بدون درز و شکاف بوده و دیوارها و سقف تمیز و به رنگ روشن باشد.
فاصله تخت ها از یکدیگر حداقل نیم متر باشد.
خوابگاه باید دارای حمام ، توالت و دستشویی و سطل زباله به تعداد کافی باشد
ملحفه و روبالشی ها باید هر سه روز یک بار تعویض و یا شسته و ضد عفونی شوند.
جعبه کمکهای اولیه در محل مناسب خوابگاه وجود داشته باشد.
پله ها مجهز به نرده باشند.
4- بهداشت سروسها و دستشویی ها :
سرویسهای بهداشتی می بایست هفته ای دو بار با مواد ضد عفونی کننده نظیر " دتول ، کرئولین، و ... گندزدایی شود " .
آبخوریها از دستشویی ها جدا بوده و دستشویی ها مجهز به سیستم لوله کشی صابون مایع باشند.
سطل زباله درب دار به تعداد کافی گذاشته شود و هرروز شسته و ضد عفونی گردد.
دیوار دستشویی ها قابل شستشو و هر روزتمیز وضد عفونی شوند.
5- بهداشت حمام :
کف حمام در پایان هرروز کاملا تمیز و ضد عفونی گردد.
جایگاه محفوظی برای لباس در نظر گرفته شود.
تهویه طبیعی در حمام انجام و هواکش نیز موجود باشد.
ضدعفونی حمام با پرکلرین ( 1 قاشق مرباخوری پودر پرکلرین در 10 لیتر آب ) که بوسیله برس نرم روی کف حمام پاشیده انجام گیرد. این کار پس از تعطیلی شبانه انجام گیرد وتا صبح روز بعد،روی دیوارها و کف باقی بماند.
6- بهداشت انبار :
کف انبار در برابر رطوبت مقاوم و قابل شستشو باشد.
کف و دیوار بدون درز و شکاف بوده تااز ورودحشرات و جوندگان جلوگیری شود.
دیوار انبار نسبت به حرارت غیر قابل نفوذ و به رنگ روشن باشد.
در انبار ، نبایدآفتاب بطور مستقیم بتابد.
برای قراردادن مواد غذایی از جمله حبوبات و غلات از قفسه هایی که 30 سانتی متر از سطح زمین فاصله دارند استفاده گردد.
موا ضد عفونی کننده و پاک کننده و دیگر سموم نباید در انبار مواد غذایی نگهداری شود.
انبار دارای تهویه و یا پنجره هایی تور دار برای ورود و خروج هوا داشته باشد.
7- بهداشت آشپزخانه :
کلیه کارکنان آشپزخانه باید دارای کارت سلامت باشند.
کف آشپزخانه قابل شستشو بوده و دارای شیب مناسب که مرتبا شسته و ضد عفونی گردد.
در و دیوار قابل شستشو و دیوار (حداقل) تا ارتفاع 80/1 سانتی متر کاشی شده باشد.
دیوار، سقف و کف بدون شکاف و درزبوه و سقف برنگ روشن باشد.
از نور و تهویه کافی برخوردارو دارای تهویه و پنجره ها مجهز به توری باشند.
در آشپزخانه جعبه کمکهای اولیه با وسایل کافی و کپسول آتش نشانی لازم است و بایستی درمحل مناسبی نصب گردد.
آشپزخانه باید دارای سه سینک ظرفشویی باشد و شستشوی سه مرحله ای انجام گیرد(مرحله اول : شستشوی ظرفها - - مرحله دوم : ضدعفونی -- مرحله سوم : آبکشی ).
محل شستشوی ظروف باید از مواد غذایی خام جدا باشد.
ویترین یا گنجه نگهداری ( وسایل ، ظروف غدا خوری و تهیه غذا ) از سطح زمین 20سانتی متر بالاتر باشد.
کارکنان آشپزخانه باید دارای کمد مخصوص خود باشند.
وسایلی که روی آن گوشت و یا مواد خام دیگری را خرد (مثل چرخ گوشت ) می کنندباید از جنس قابل شستشو باشد و پس از اتمام کار تمیز شسته و ضد عفونی گردد.
محل قرار گرفتن مواد اولیه خام از مواد خوراکی جدا باشد.
8- تغذیه :
قراردادن ماست و دوغ ؛ سبزی ؛ شیرو میوه در برنامه غذایی روزانه دانش آموزان لازم و ضروری است.
نظرات شما عزیزان:
ادامه مطلب