ماهي تازه صيد شده سطح بدنش را قشر لزجي فرا گرفته و داراي برق وجلاي فسفري است. قشر لزج سطح بدن تا اندازه اي در اثر شستشوي بعد از صيد از بين مي رود .
فلس ها يا پولک ها در ماهي تازه براق واتصالشان به بدن محکم است.
در ماهي تازه وسالم باله ها داراي حالت طبيعي وشعاع آن هم باز است.
چشم ها درخشان،شفاف،روشن وبرجسته بوده وتمام حدقه چشم را پر مي کند. مردمک چشم سياه وعريض وعنبيه طلائي وبندرت قرمز رنگ است.
در ماهي سالم سرپوش برانش ها کاملا حفره برانش ها را مسدود کرده است. رنگ پرده هاي برانش ها در ماهي سالم از صورتي تا قرمز پررنگ ودر انواع ماهيان متفاوت است. بوي مخصوص مرداب از برانش ها کاملا حس مي شود.
در ماهي تازه صيد شده صلابت نعشي کاملا واضح است ولي پس از مدتي صلابت خود را از دست مي دهد. در اين حالت(تازه بودن)گوشت ماهي سفت،سخت ومرتجع بوده و در زير فشار انگشت مقاومت کرده ،بطوريکه آثار انگشت بر روي ماهيچه آن باقي نمي ماند.
آنوس وشکم
آنوس در ماهي تازه وسالم فرو رفته،رنگ پريده و بسته است وشکم آن نسبتا برآمده مي باشد.
بوي طبيعي ماهيان تازه شبيه بوي مرداب مي باشد.
براي بازرسي حفره داخلي و اندرونه شکافي از سوراخ آنوس تا ناحيه برانش ها ايجاد مي کنند. در ماهي سالم اندرونه ها شفاف وبه رنگ سفيد يا گلي و بي بو است.
نکته:
* ماهي تازه حداکثر تا دو روز قابل نگهداري است. به علت سريع الفساد بودن ماهي بهترين روش نگهداري آن انجماد مي باشد..
نظرات شما عزیزان:
ادامه مطلب